girniki-uranschiki-pid-kropivnitskim-vidmovilisya-spuskatisya-v-shakhtu

Гірники-уранщики під Кропивницьким відмовилися спускатися в шахту

 • 29031 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Гірники з шахти “Інгульська”, що на Кіровоградщині, відмовляються спускатися в шахту. Також шахтарі планують перекрити дорогу. Так вимагають погашення зарплатних боргів. Про це повідомив у понеділок лідер незалежної профспілки гірників України, народний депутат Михайло Волинець, передає УНН.

Цитата:

"Гірники-уранщики шахти “Інгульська” відмовляються спускатися в шахту. О 12:00 гірники “Новокостянтинівської” на знак протесту перекриватимуть рух транспорту біля смт Смоліне у продовження безстрокової акції протесту, розпочатої минулого тижня", - повідомив Волинець.

Деталі

Зі слів Волинця, "вимоги працівників урановидобувного держпідприємства “СхідГЗК”: виплата зарплатних боргів та забезпечення безперебійної роботи підприємства".

Доповнення

Ще у грудні в уряді говорили, що приєднання ДП "СхідГЗК" до НАЕК “Енергоатом” розглядається як один зі шляхів врегулювання ситуації з боргами, що виникла на підприємстві і через які шахтарі Кіровоградщини вдалися до акцій протесту.

Міненерго у травні звернулося до Мінфіну і Кабміну із пропозицією забезпечити часткове покриття витрат з виробництва уранового концентрату обсягом 600 млн гривень за рахунок коштів державного бюджету.

А вже у червні Міністерство енергетики повідомляло, що звернеться до Мінфіну із проханням прискорити процес виділення частини коштів обсягом 100 млн грн для вирішення нагальних проблем із виплати заробітної плати працівникам ДП "СхідГЗК".

Лідер профспілки зазначив, що на початок липня заборгованість із заробітної плати перед працівниками державних шахт досягла 1,7 млрд грн, а самі шахти опинилися під загрозою зупинки. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Аккаунт Романа Протасевича в Twitter недоступний

     • 11727 переглядiв

    ЄС продовжив на пів року економічні санкції проти Росії

     • 18889 переглядiв

    Липень ще не встановлював спекотних рекордів у столиці

     • 19036 переглядiв

    Капітан Defender отримав медаль "Захисник України" в Одесі

     • 15681 переглядiв