glava-kabminu-otsiniv-makroekonomichnu-situatsiyu-v-ukrayini

Глава Кабміну оцінив макроекономічну ситуацію в Україні

 • 14416 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Наразі макроекономічна ситуація в країні дуже сприятлива для зростання. Про це під час щорічної зустрічі з клієнтами і партнерами Національного банку сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук, посилаючись на оцінку уряду, передає кореспондент УНН.

"За нашими оцінками, макроекономічна ситуація в країні дуже сприятлива для зростання. У нас, як в України є зараз все для того, щоб стрімко зростати наступні декілька років. Тенденції, які ми сьогодні спостерігаємо – це і збільшення золотовалютних резервів, і рекордне зниження інфляції. Подивіться на вартість запозичень – в валюті ми вже позичаємо найнижче за всю історію України, якщо я не помиляюсь, а в гривні – майже вдвічі дешевше, ніж весною минулого року", - сказав прем’єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Повний профан в економіці": у мережі з'явився запис розмови Гончарука.

На його думку, це означає, що Україні починають вірити.

"Але нам потрібно розібратись із нашими внутрішніми проблемами. Перш за все, це корупція. Ми повинні разом дати бій корупції. І український уряд, і національний банк зараз в день це роблять. Ми очищуємо ринок за ринком, і будемо робити так доти, доки корупція перестане як система існувати в нашій країні", - додав Гончарук.

Як повідомлялося в УНН, сьогодні керівництво Національного банку, міністр фінансів а та представники інших профільних держорганів підпишуть Стратегію розвитку фінансового сектору до 2025 року.

Українські Національні Новини

Політика