glava-kabminu-pro-situatsiyu-na-luganschini-pozhezhi-lokalizovani-naselenni-punkti-zakhischeni

Глава Кабміну про ситуацію на Луганщині: пожежі локалізовані, населенні пункти захищені

 • 13586 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. На Луганщині пожежі локалізовані, населенні пункти захищені від вогнища. На пожежах працюють спецслужби та військові, наземна та повітряна техніка. Про це під час брифінгу повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

На сьогоднішній день є ще декілька вогнищ, де пожежа усувається, працює 5 одиниць повітряної техніки – три літака та два вертольоти, пожежі локалізовані, населені пункти захищені, на всіх кордонах розставлені відповідні сили, декілька сотень одиниць наземної техніки працює. На даний момент близько 2600 працівників ДСНС, Національної поліції, Національної гвардії, ЗСУ, лісового агентства працюють на те, щоб захистити населенні пункти, на те, щоб захистити ліс від тих пожеж, які на сьогодні є", - зазначив він.

Нагадаємо, станом на 17:00 1 жовтня на території Луганської області продовжувалося гасіння масштабних пожеж, внаслідок яких загинуло 9 осіб та ще 16 було госпіталізовано. Так, вогнем пошкоджено 423 будівлі, евакуйовано понад 200 людей.

Як раніше повідомляв УНН, прем'єр-міністр Денис Шмигаль разом з урядовою командою вилетів у Луганську область, аби оцінити масштаби пожеж та визначитися з процесом подолання наслідків стихійного лиха.

Станом на сьогоднішній ранок, орієнтовна площа пожеж на Луганщині складає 13 тис. гектар, до ліквідації вогню залучено понад 2,5 тис. людей та 264 одиниці техніки. Так, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникло 6 масштабних осередків лісових пожеж.

Українські Національні Новини

Політика