glava-magate-v-ukrayini-dlya-nas-tse-seryozna-kriza-tse-ne-business-as-usual

Глава МАГАТЕ в Україні: для нас це серйозна криза. Це не business as usual

 • 56529 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі, який сьогодні прибув в Україну, заявив, що організація продовжить працювати над конкретними діями в галузі охорони і безпеки ядерних об'єктів країни, пише УНН.

Цитата

"Ланцюжок поставок не працює так, як повинен. Ми збираємося почати роботу над методами його відновлення. Ми будемо працювати над деякими конкретними діями в галузі охорони і безпеки, радіаційного контролю. І ми спробуємо... сьогодні в ході наших бесід ми створили механізм швидкого реагування", - заявив Гроссі під час візиту на ЮАЕС.

"Що стосується нас з МАГАТЕ, то для нас це серйозна криза. Це не business as usual, і ми будемо продовжувати обговорювати це питання до тих пір, поки не буде знайдено рішення. Ми не збираємося опускати руки", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів.

Деталі

Як випливає з сьогоднішнього релізу, опублікованого на сайті МАГАТЕ, сьогодні Гроссі провів зустрічі з міністром енергетики України Германом Галущенко, в. о. Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олегом Кориковим, головою "Енергоатому" Петром Котіним і директором ЮАЕС Ігорем Половичем. Повідомляється, що вони розглянули конкретні кроки, які необхідно зробити для негайного надання допомоги Україні.

"Життєво важливо бути на місці, щоб надати ефективну підтримку Україні в ці надзвичайно важкі часи", - цитує пресслужба Гроссі.

"Присутність МАГАТЕ на місці, де це необхідно, допоможе запобігти небезпеці ядерної аварії, яка може мати серйозні наслідки для здоров'я населення і навколишнього середовища в Україні та за її межами", - додав він.

У МАГАТЕ також повідомили, що станом на сьогодні агентство як і раніше не отримує дистанційної передачі даних від своїх систем моніторингу, встановлених на Чорнобильській АЕС, такі дані передаються в штаб-квартиру МАГАТЕ з інших АЕС в Україні.

Нагадаємо

Секретар РНБО Олексій Данилов раніше просив МАГАТЕ направити представників на захоплені російськими окупантами АЕС.

IAEA Director General@RafaelMGrossiwas at South Ukraine Nuclear Power Plant today to begin delivery of urgent assistance to#Ukraineand ensure the safety and security of the country’s nuclear facilities. Watch what he told NPP staff.pic.twitter.com/M79r2CAeko

— IAEA - International Atomic Energy Agency (@iaeaorg)March 30, 2022

Українські Національні Новини

Суспільство