glava-moz-povidomiv-pro-rezultati-robochogo-vizitu-na-lvivschinu

Глава МОЗ повідомив про результати робочого візиту на Львівщину

 • 11694 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що на Львівщині дуже повільно проходить епідеміологічне дослідження щодо хворих на коронавірусну хворобу COVID-19, допущено значне збільшення черги на тестування та люди не дотримуються карантинних правил. Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Вчора я з робочим візитом перебував у Львівській області. Зі мною також була група наших провідних фахівців: це  й інфекціоніст Ольга Голубовська, лікар-анестезіолог-реаніматолог Сергій Дубров. Ми відвідали чотири лікарні: три лікарні, які безпосередньо працюють з хворими на COVID-19, а також Західноукраїнський дитячий медцентр", - сказав Степанов.

Також зі Степановим перебувало керівництво Національної служби здоров'я України, тому що "багато запитань було до керівництва Національної служби здоров’я".

"Мої зустрічі були побудовані у першу чергу з лікарями, керівництвом лікарень, для того, щоб надати їм максимальну практичну допомогу…Перш за все було прийнято рішення про внесення змін до формування та оплати за пакетами при лікуванні хворих на коронавірусну хворобу. Сьогодні вона іде по принципу готовності надавати відповідну медичну допомогу й менше врахована кількість хворих, яким надається медична допомога з COVID-19… Думаю, найближчими днями будуть внесені відповідні зміни", - розповів Степанов.

Також була приділена максимальна увага процесу лікування, по схемах лікування, щодо результатів лікування.

"Мій візит був викликаний в тому числі і зростанням кількості захворювань у Львівській області, тому було важливо на місці оцінити ситуацію, які були зроблені прорахунки, у тому числі, які вплинули на причини значного росту кількості хворих", - сказав Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ назвали регіони з найбільшим добовим приростом хворих на COVID-19.

Також Степанов розповів про порушення карантинних правил.

"Вчора, окрім спілкування…подивився спеціально зранку - вийшов з готелю подивився, як люди пересуваються міським транспортом. Наприклад: їде автобус, він зараз працює виключно по спецперепустках…але, водночас, з 15 людей в автобусі, у трьох взагалі не було масок, у двох людей вони були спущені…Все це напряму впливає ризик більшого інфікування й розповсюдження коронавірусної хвороби. Тому було прийнято рішення про посилення контролю, посилення контролю за дотриманням карантинних заходів на загальній нашій зустрічі", - розповів Степанов.

За його словами, передано на місця повноваження щодо посилення контролю на території через регіональні комісії.

"Тому в залежності від розвитку ситуації, вони будуть приймати рішення далі", - додав він.

Степанова також повністю не задовольняє роботою щодо тестування лабораторного центру.

"(Там - ред.) було допущено значне збільшення черги на тестування, в результаті - тестування відбувалося 7-10 днів. Після втручання з Києва було розвезено всі тести по інших лабораторіях… Також дуже повільно проходить епідеміологічне дослідження, особливо по медичним працівникам. З 268 розпочатих епідеміологічних розслідувань завершено лише 3", - сказав Степанов.

Окрім того, є запитання щодо розгортання лікарень другої хвилі, забезпечення лікарськими засобами, контролю чи створені умови для лікарень, щоб вони мали достатню кількість лікарських засобів для лікування хворих на COVID-19.

Як повідомлялося, Степанов не виключає зміну керівництва на Львівщині через ситуацію з COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика