glava-mvf-svitova-ekonomika-vtratila-stiykist-ale-retsesiya-poki-ne-zagrozhuye

Глава МВФ: світова економіка втратила стійкість, але рецесія поки не загрожує

 • 7646 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. За словами керуючого директора МВФ Крістін Лагард, глобальне зростання з початку року втратило динаміку, в результаті чого світова економіка опинилася в "нестійкому" положенні. Про це повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

Глобальна економіка ослабла з тих пір, як Міжнародний валютний фонд в останній раз оновлював свій прогноз в кінці січня, хоча рецесія навряд чи можлива в найближчій перспективі, заявила Лагард у вівторок в коментарях, підготовлених для виступу в Торговій палаті США у Вашингтоні.

Лагард охарактеризувала цей процес як "синхронізоване уповільнення" під час групового обговорення після свого виступу.

У січні фонд знизив прогноз зростання світової економіки до 3,5 відсотка в цьому році і до 3,6 відсотка в 2020 році. Це був другий прогноз МВФ за три місяці. Фонд опублікує свій новий прогноз світової економіки з оновленим прогнозом зростання 9 квітня.

"Світова економіка знаходиться в "делікатному моменті", - заявила Лагард в своєму виступі.

Її попередження прозвучало в зв'язку з тим, що міністри фінансів і центральні банки країн світу планують на наступному тижні зібратися у Вашингтоні для проведення піврічних нарад МВФ і Світового банку. У той час як довіра Федерального резерву до більш терплячої позиції і ознакам торгової угоди між США і Китаєм зросла, інвестори як і раніше стурбовані тим, що глобальне зростання економіки може закінчитися через десятиліття після фінансової кризи.

Нагадаємо, директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що Україна має продовжувати глибокі структурні реформи.

Українські Національні Новини

Економіка