glava-mvs-nimechchini-zaklikav-italiyu-vidkriti-porti-dlya-suden-z-bizhentsyami

Глава МВС Німеччини закликав Італію відкрити порти для суден з біженцями

 • 11056 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Італії слід впустити у свої порти кораблі з мігрантами, врятованими в Середземному морі. З таким закликом голова МВС Німеччини Хорст Зеехофер звернувся до свого італійського колеги Маттео Сальвіні в суботу, 6 липня. Зєєхофер особливо наголосив на необхідності якнайшвидшого прийняття рішення, яке буде засновано на спільній відповідальності. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

У відповідь Сальвіні відмовився відкривати гавані Італії для прийому суден. Він закликав офіційний Берлін позбавити німецьких прапорів судна, що "допомагають торговцям людьми і контрабандистам", а також повернути своїх громадян, які "порушують італійські кордони".

Тим часом, як повідомляв УНН, рятувальне судно "Alex" з 41 врятованим мігрантом прибуло в італійський порт Лампедузу всупереч забороні влади. Однак корабель "Alan Kurdi" з 65 біженцями поки не став входити в територіальні води Італії. При цьому раніше ФРН погодилася прийняти частину врятованих "в рамках рішення про європейської солідарності".

Нагадаємо, близько 1600 дітей-мігрантів загинули або пропали безвісти в період з 2014 по 2018 рік, тобто одна дитина з числа мігрантів і біженців гине щодня.

Українські Національні Новини

Політика