glava-mzs-nimechchini-ne-viklyuchaye-povtornogo-zakrittya-kordoniv-v-yevropi

Глава МЗС Німеччини не виключає повторного закриття кордонів в Європі

 • 19292 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. В Європі знову можуть бути закриті кордони в разі різкого збільшення випадків коронавірусу в тій чи іншій країні ЄС. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"На початку пандемії коронавируса багато країн-членів ЄС, включаючи Німеччину, в односторонньому порядку приймали рішення про закриття кордонів. Починаючи з травня кордони всередині Євросоюзу і Шенгенської зони поступово відкривалися. Тільки Норвегія і Фінляндія не мають наміру відкривати свої кордони до середини липня", - пише видання.

Так, з 1 липня Німеччина головує в Євросоюзі. За словами Мааса, очікування держав-учасників організації від Німеччини дуже великі в зв'язку з пандемією. Глава МЗС Німеччини назвав три найважливіші цілі: угоду про багатомільярдну програму допомоги економіці країн ЄС до 2027 року переговори по "брекзіту" і виразне позиціонування ЄС в конкурентних відносинах з США, Китаєм і Росією.

Очікується, що вже в липні можуть бути зняті обмеження на в'їзд в ЄС для прибуваючих з Південної Кореї і Нової Зеландії. Іноземці з Росії, США і Бразилії отримають дозвіл на в'їзд тільки у виняткових випадках. Остаточно список країн, звідки можна буде безперешкодно в'їжджати в зону Євросоюзу, повинен бути затверджений в понеділок.

Надалі ключовим фактором для заборони в'їзду або навпаки дозволу стане число випадків інфікування коронавірусів в країні виїзду протягом останніх двох тижнів - на 100 000 жителів має бути 16 або менше випадків, що відповідає середньому показнику по ЄС. І так само важливе значення матиме тенденція на зниження кількості заражених.

Нагадаємо, країни Європейського Союзу не погодили остаточний список третіх країн, жителям яких буде дозволено в'їжджати на територію ЄС з початку липня.

Українські Національні Новини

Новини Світу