glava-mzs-polschi-zayaviv-scho-kiyiv-vikoristovuye-varshavu

Глава МЗС Польщі заявив, що Київ "використовує" Варшаву

 • 12050 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що останнім часом Польща визнала, що Київ “використовує” Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну. Про це він розповів в ефірі польського радіо "Trojka", передає УНН.

"Донині ми стискали зуби, оскільки з огляду на нашу військово-політичну доктрину і безпеку збереження незалежної України є безцінним. Однак ми визнали, що нас використовують, що Україна досить безтурботно дивиться на цю проблему і виходять з розрахунку, що ми безумовно підтримуватимемо безпеку і незалежність України, стоятимемо на її боці у конфлікті з Росією і не вимагатимемо розв'язання двосторонніх проблем - історичних чи освітніх",- заявив Ващиковський.

В.Ващиковський перерахував "яблука розбрату" у двосторонніх відносинах: історична політика, "до певної міри" освіта, а також повернення польській громаді в Україні церковного майна - костелів та парафіяльних будинків.

Також дипломат додав, що Польща відкрито говорить: "Російська агресія не може бути відмовкою, аби не розв'язувати двосторонніх проблем".

Нагадаємо, Польща минулого року видала понад 1,2 млн віз українцям.

 

Українські Національні Новини

Політика