glava-pentagonu-nazvav-zvilnennya-limanu-obnadiylivim-uspikhom

Глава Пентагону назвав звільнення Лимана "обнадійливим успіхом"

 • 139853 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Міністр оборони США Ллойд Остін привітав Україну зі звільненням від російських окупантів міста Лиман Донецької області та назвав цю подію "обнадійливим успіхом". Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Цитата

"Ллойд Остін у суботу привітав звільнення ключового бастіону Лиман на сході, заявивши, що це обнадійливий бойовий успіх, який створить нові дилеми для збройних сил росії", – цитує Reuters слова глави Пентагону.

Деталі

Міністр оборони США  зазначив, що Лиман розташовувався поперек ліній постачання, які росія використовувала для перекидання своїх військ і техніки на південь та захід.

"Ми дуже натхненні тим, що бачимо просто зараз. росія використовувала Лиман як логістичний та транспортний вузел. Його захоплення є найбільшим виграшем України на полі бою після блискавичного наступу на південному сході Харківської області минулого місяця. Без цих маршрутів росії буде складно. Ми думаємо, що українці виконали велику роботу, щоб дістатися туди і почати звільняти місто", – зазначив Остін.

Нагадаємо

1 жовтня речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий зазначив, що ЗСУ зайшли в Лиман. Станом на вчорашній день там тривали бої.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що російські військові в Лимані попросили у свого керівництва вийти, але їм відмовили.

Українські Національні Новини

Війна