glava-ugkts-i-muftiy-musulman-privitav-pravoslavnu-tserkvu-ukrayini-z-otrimannyam-tomosa

Глава УГКЦ і муфтій мусульман привітали Православну церкву України з отриманням Томоса

 • 10326 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Глава української греко-католицької церкви Блаженнійший Святослав та муфтій Духовного управління мусульман України "УММА" Саїд Ісмагілов привітали православних українців з отриманням Православною Церквою України Томоса. Про це повідомляє інформаційний ресурс УГКЦ на своєму сайті та Ісмагілов на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Вітаю братів православних з цією, без перебільшення, історичною подією, на яку чекало наше суспільство, зокрема православна спільнота, впродовж століть. І Матірна Церква древнього Константинополя зробила крок на зустріч своїм дітям в Україні", – сказав Предстоятель УГКЦ.

Глава УГКЦ також відзначив, що це гарна нагода нарешті вийти з внутрішньої ізоляції і заговорити потужним голосом до світового християнства.

"Ми не можемо змінити історію, але ми можемо збудувати майбутнє. І тому ось це визнання Церкви-матері, що її київська дочка дозріла для того, аби бути самостійною автокефальною Церквою, перш за все у православному контексті розуміння цього поняття, є дуже важливим. Це знак зрілості", - зазначив Святослав.

Водночас муфтій мусульман Саїд Ісмагілов привітав українців від імені усіх мусульман України.

"Від імені мусульман України, вітаю православних християн з отриманням Томосу про автокефалію Української Помісної Православної Церкви!

Ця подія вже увійшла в історію України як великий крок по розбудові не лише незалежної та всесвітньо визнаної Православної Церкви, але і як великий крок по розбудові та зміцненню незалежної Української Держави!", - написав Ісмагілов у своєму Facebook.

Він зазначив, що християнство та іслам дуже близькі релігії.

"Всевишній Господь у Священному Корані констатує, що християнство та іслам є близькими релігіями, і між нам багато спільного, особливо в духовно-моральних цінностях та традиціях доброчинності.

Засвідчуючи це, ми висловлюємо нашу повагу християнам України, й готовність до співпраці задля щасливого майбутнього України", - зазначив Муфтій.

Як повідомляв УНН, Патріарх Сербії назвав Томос "узаконенням розколу"

Нагадаємо, 6 січня у Стамбулі відбулася церемонія передачі Томосу митрополитові Київському і всієї України Епіфанію.

Українські Національні Новини

Політика