glava-yevroparlamentu-vtorgnennya-v-ukrayinu-maye-stati-naydorozhchoyu-pomilkoyu-yaku-bud-koli-robiv-kreml

Глава Європарламенту: вторгнення в Україну має стати "найдорожчою помилкою, яку будь-коли робив Кремль"

 • 122574 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Голова Європарламенту Роберта Метсола в понеділок закликала до "негайного прийняття нового пакету рішучих санкцій" проти росії, щоб рішення Москви вторгнутися в Україну стало "найдорожчою помилкою, яку будь-коли робив Кремль". Про це УНН пише з посиланням на CNN.

Деталі

Звертаючись до Європейського парламенту в Страсбурзі, Метсола заявила, що удар по економіці росії "має бути пропорційний безпрецедентним звірствам, які ми спостерігаємо", додавши, що будь-які нові санкції повинні "націлюватися на тих, хто фінансує та підтримує путіна, і закривати будь-які існуючі лазівки".

"Ці скоординовані акти нелюдяності не можуть залишитися без відповіді, і ми притягнемо всіх винних до відповідальності", - сказала вона.

Звертаючись до європейських законодавців, Метсола заявила, що "звірства, здійснені російською армією в Україні, є жахливими. Вони ганебні".

Зображення масових поховань та вбитих мирних жителів "є військовими злочинами, скоєними військовими злочинцями", додала політик.

Метсола, яка відвідала Україну минулого тижня і звернулася до українського парламенту, сказала європейським законодавцям, що вона "пишається донести наше послання до Києва і показати, що наш парламент підтримує їх у ці темні часи".

"Україна бореться за наші цінності за найнеможливіших умов, і ми повинні їх підтримувати", — сказала вона.

Після виступу Метсоли європейські законодавці вшанували пам'ять жертв Бучі, Ірпеня та всіх загиблих під час війни в Україні хвилиною мовчання.

Українські Національні Новини

Новини Світу