glavi-rosatomu-ta-magate-u-stambuli-obgovorili-pitannya-bezpeki-yadernikh-obyektiv-ukrayini

Глави "Росатому" та МАГАТЕ у Стамбулі обговорили питання безпеки ядерних об'єктів України

 • 148294 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Гендиректор ДК “Росатом” Олексій Ліхачов та його колега з МАГАТЕ Рафаель Гроссі в середу провели зустріч у Стамбулі, під час якої, зокрема, докладно обговорили ситуацію із забезпеченням безпеки ядерних об’єктів в Україні, повідомив “Росатом”, передає УНН.

Деталі

У повідомленні йдеться, що особливу увагу Ліхачов та Гроссі приділили стану справ на Запорізькій АЕС, а також висловили побажання щодо організації технічної місії фахівців МАГАТЕ на цю атомну станцію.

У свою чергу глава "Росатому" основний акцент зробив на тому, що для російської сторони та для російської атомної галузі забезпечення безпечного функціонування ядерних установок у найширшому розумінні цих слів є абсолютним пріоритетом.

Цитата

"Є домовленість щодо продовження регулярних контактів", - йдеться у повідомленні.

Лихачов та Гроссі вже проводили очну зустріч 1 квітня у Калінінграді. За її підсумками Гроссі оголосив, що МАГАТЕ планує низку місій на ядерні об'єкти України. Перша з них відбулася наприкінці квітня на Чорнобильській АЕС.

Нагадаємо

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі попередив про ризик ядерної катастрофи через польоти російських ракет над українськими атомними електростанціями.

Українські Національні Новини

Новини Світу