globalne-poteplinnya-zigralo-na-ruku-belgiyskim-vinorobam

Глобальне потепління зіграло на руку бельгійським виноробам

 • 7728 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. З 2006 року виробництво вина в Бельгії зросло в чотири рази, а площа земель, відданих під виноградники, збільшилася в п'ять разів. Про це повідомляє Euractiv, передає УНН.

У 2006 році виноградниками в Бельгії було зайнято всього лише 72 гектари. У 2017 році площа зросла майже вп'ятеро, досягнувши 343 га.

Відзначається, що виробництво вина в Бельгії зростає через глобальне потепління.

"Ми чітко бачимо тенденцію, в результаті якої середземноморські регіони, якы традиційно підходили для виноробства, стануть менш або взагалі не придатними. Замість цього виноградарством можна буде займатися на півночі Європи, зокрема і в Бельгії", - пояснює кліматолог з Брюссельського вільного університету Вім Тьєрі.

Разом з тим, в результаті зміни клімату погода стає більш мінливою, що може нашкодити виноградникам, додав Тьєрі.

Нагадаємо, в минулому році провідні виноробні країни світу, такі як Італія, Іспанія, Франція, через несприятливі погодні умови зібрали рекордно низький урожай винограду.

За словами директора з маркетингу компанії Beverage Trading Company Олексія Безуглого, це відіб'ється на вартості європейського вина в Україні. Однак на тлі зростання цін на продукцію від ТОП-3 світових експортерів, відкривається "вікно можливостей" для нарощування експорту вина таким країнам, як Грузія, Молдова і Україна.

Прогноз експерта вже справджується. За підсумками 2017 року Україна в два рази наростила експорт своїх вин в країни ЄС.

А протягом перших п'яти місяців цього року наша країна поставила на експорт 145 тис. дал. вина, що на 37% більше, ніж в січні-травні минулого року.

Українські Національні Новини

Новини Світу