godina-zemli-zekonomila-u-kiyevi-elektriki-na-pyat-stolichnikh-rayoniv

"Година Землі" зекономила у Києві електрики на п'ять столичних районів

 • 10276 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Природоохоронна акція "Година Землі", яка відбулася 30 березня, у Києві протягом однієї години дозволила зекономити 40 мегават - обсяг споживання 6 тисяч квартир, або п’яти населених районів столиці. Про це УНН повідомляє з посиланням на КП "Київтеплоенерго".

"Ураховуючи усі проведені заходи на підтримку "Години Землі" у місті Києві та участь "Київтеплоенерго" у цій акції, протягом однієї години споживання електроенергії в місті зменшилося на 40 мегават. А це електроенергія, яку можуть споживати 6 000 квартир, п’ять населених районів Києва або ж це потужність однієї сонячної електростанції", - вказали у КП.

Долучившись до акції "Година Землі", у столиці на одну годину без світла залишилися основні урядові будівлі - Київська міська Рада, Міністерство закордонних справ - та архітектурні пам’ятки міста - монумент Батьківщина-Мати, дзвіниці Києво-Печерської лаври, Михайлівського монастиря і Софійського собору.

Крім цього, у Будинку кіно було організовано концерт класичної музики - при світлі свічок грала музика Моцарта, Баха, Вівальді, Штрауса, яку всесвітньо відомі композитори і присвячували землі та природі.

Нагадаємо, 30 березня у всьому світі вимикали світло під час "Години Землі".

Українські Національні Новини

Економіка