golomsha-namagayetsya-cherez-sud-ponovitisya-na-posadi-zastupnika-genprokurora

Голомша намагається через суд поновитися на посаді заступника Генпрокурора

 • 11980 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Звільнений з посади заступника Генерального прокурора України Микола Голомша буде намагатися через Окружний адміністративний суд поновитися на посаді. Про це повідомляє прес-центр Судової влади України, передає УНН.

"В Окружному адміністративному суді міста Києва відбулося судове засідання за позовом екс-заступника Генерального прокурора Миколи Голомши до Генеральної прокуратури України. Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Генерального прокурора України щодо його звільнення з посади першого заступника у зв’язку з ухваленням Закону України "Про очищення влади". Також позивач просить суд поновити його на посаді", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після виходу з нарадчої кімнати суд ухвалив рішення про продовження подальшого розгляду справи в порядку спрощеного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними доказами, які є у матеріалах справи.

Як повідомляв УНН, Генеральний прокурор Віталій Ярема звільнив Миколу Голомшу з посади першого заступника генерального прокурора.

Згідно з наказом від 23 жовтня, М.Голомша звільнений у зв'язку із припиненням трудового договору згідно із п.7-2 ст.36 Кодексу законів про працю, тобто з підстав, передбачених законом "Про очищення влади" (про люстрацію).

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 9 жовтня підписав закон "Про очищення влади", прийнятий Верховною Радою 16 вересня. У середу, 15 жовтня, зазначений закон був опублікований у парламентській газеті "Голос України" і набув чинності 16 жовтня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП