golosuvannya-na-viborakh-v-parlament-moldovi-blizko-22-vibortsiv-vzhe-viddali-svoyi-golosi

Голосування на виборах в парламент Молдови: близько 22% виборців вже віддали свої голоси

 • 22874 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. До полудня 11 липня більше 600 тис. громадян Молдови проголосували на дострокових парламентських виборах. Це більш 21,6% виборців. Як розповів на брифінгу глава Центрвиборчкому Дорін Чіміл, за кордоном проголосували більше 70 тис. людей. Найактивніше голосують у Франції, Німеччині, Італії та Румунії. Про це повідомляє УНН з посиланням на News Maker.

Цитата

"Голосування проходить в нормальному режимі, без серйозних інцидентів", - сказав Чіміл.

Деталі

За даними ЦВК, до 12 години на дострокових парламентських виборах проголосували більше 600 тис. громадян Молдови (21,6% виборців). За кордоном в Європі і Азії відкриті всі виборчі дільниці. У США і Канаді, за словами Чіміла, дільниці відкриють у найближчі кілька годин.

Голова ЦВК також розповів про порушення під час голосування. За його словами, до Центрвиборчкому надійшла скарга про агітацію в день виборів. ЦВК передала цю скаргу в поліцію.

Крім того, Чіміл нагадав, що в Молдові 11 липня працюють всі пункти вакцинації від коронавірусу. Він закликав громадян не втрачати можливість і зробити щеплення відразу після голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США передали Молдові 500 тисяч доз вакцини Johnson & Johnson. Перша партія прибуде на початку наступного тижня

Українські Національні Новини

Новини Світу