golosuvannya-tse-svyato-u-kanadi-rozpovili-pro-pochatok-drugogo-turu-viboriv

Голосування - це свято: у Канаді розповіли про початок другого туру виборів

 • 14225 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. У канадській провінції Онтаріо під час другого туру виборів президента України очікують явку на 30% вище, ніж у першому турі. Про це УНН розповів голова дільничної виборчої комісії закордонної виборчої дільниці №900037 в посольстві України в Канаді Олександр Стогній.

"Вже дві години як розпочали. Ми минулого разу за цілий день мали менше 400 людей. Тобто черг нема, люди є. Настрій добрий", - сказав Стогній.

З його слів, під час голосування 31 березня було зареєстровано всього 292 голоси.

"Тобто, ще немає сто голосів. Але це нічого - люди приїздять за 200 кілометрів. Три - чотири виборці, які приїхали здалеку. Я вам скажу так, якщо минулого разу мали 292 виборця, то цього разу ми можемо очікувати десь на 30% більше", - зазначив голова комісії.

Зі слів співрозмовника, у перші дві години роботи дільниці ніяких порушень зареєстровано не було.

"Одна виборець мала цікавий коментар. Вона каже, що один кандидат має надруковану на бюлетені великими літерами назву партії. І вона сказала, що хоче (подати - ред.) скаргу. Але я їй пояснив, що то не рішення нашої комісії. Це була добра дискусія", - сказав голова комісії, додавши, що "голосування - то свято".

Як повідомляв УНН, перед посольством України у Мінську під час проведення другого туру виборів президента двоє мотоциклістів намагалися розгорнути прапор УРСР.

Українські Національні Новини

Політика