golova-asotsiatsiyi-zakhistu-prav-vkladnikiv-golova-profilnogo-komitetu-vr-nas-ignoruye

Голова Асоціації захисту прав вкладників: голова профільного комітету ВР С.Рибалка нас ігнорує

 • 11012 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Комітет ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності, яким керує народний депутат з фракції Радикальної партії Сергій Рибалка, ігнорує всі законодавчі ініціативи та звернення ошуканих вкладників банків. Про це у коментарі УНН розповів голова Асоціації захисту прав вкладників банків Богдан Цімейко.

За словами Богдана Цімейка, в комітеті ВР представлені “банківські перевертні”.

“Якби ви знали, скільки ми листів написали, скільки разів я йому (голові комітету ВР Сергію Рибалці – ред.) телефонував – одні обіцянки: так, зустрічаємось. Жодного разу правди не сказав, що зустріч переноситься, так і так, просто ігнорування і все”, - сказав він.

Б.Цімейко наголосив, що не було ухвалено жодного закону для врегулювання ситуації у банківському секторі.

“Жодного! Більше того – ми ж навіть пишемо що і як треба зробити, фахівці працюють над цим, ми пишемо про реальні проблеми і даємо шляхи їх вирішення – реакції нуль. От я мав приємну зустріч із головою ради НБУ кілька днів тому, із Данилишиним Богданом Михайловичем (голова Ради НБУ – ред.), він мене завірив, сказав, що повністю нас підтримує щодо наших законодавчих ініціатив. Тобто, НБУ, на відміну від комітету, іде із вами на контакт? Не ігнорує вас?”, - розповів Б.Цімейко.

За словами голови Асоціації, наразі ситуація складається таким чином, що на рівні парламентського комітету всі ініціативи завмирають.

“Я особисто телефоную Рибалці постійно – зробіть круглий стіл, парламентські слухання, запросіть ЗМІ, у нас все є написано, намальовано, ми готові сказати, що і як треба зробити; обіцянки і все”, - сказав Б.Цімейко.

Зауважимо, що раніше експерт з економічних питань Андрій Блінов заявив, що фінкомітет працює в опозиції до економічної політики уряду.

Нагадаємо, комітет ВР з банківської діяльності з початку року не розробив жодного закону у сфері монетарної політики.

Так, з початку 2016 року комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності не подав жодного проекту закону чи постанови за напрямком "Монетарна політика та фінансові ринки", які б потім стали законами.

Також нагадаємо, за словами експерта Реанімаційного пакету реформ Руслана Чорного, С.Рибалка використовує посаду глави фінансового комітету ВР для вирішення політичних завдань.

Українські Національні Новини

Політика