golova-britanskoyi-mi5-rosiya-rizikuye-stati-bilsh-izolovanoyu-pariyeyu

Голова британської MI5: Росія ризикує стати більш ізольованою парією

 • 10206 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Очільник служби безпеки Великої Британії (MI5) Ендрю Паркер попереджує, що терористичне угруповання "Ісламська держава" прагне здійснити "руйнівні" та "більш складні" напади в Європі після втрати підконтрольних територій на Близькому Сході, а також застерігає Росію від перетворення у ще більш ізольовану парію. Таку заяву він зробить на зустрічі європейських посадовців у сфері безпеки у Берліні, повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Паркер також повідомить, що у Великій Британії після нападу у Вестмінстері у 2017 році запобігли 12 терористичним атакам.

Крім того, голова MI5 планує звинуватити Кремль у "грубих порушеннях міжнародних правил" у зв'язку з отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки у березні в Солсбері. Він опише спробу вбивства Скрипаля як "навмисні і сплановані зловмисні дії", через які є ризик перетворення Росії у "ще більш ізольовану парію", пише видання.

Паркер планує засудити Москву, наголошуючи на необхідності "пролити світло крізь туман брехні... зі своєї пропагандистської машини".

Очільник MI5 збирається також закликати європейські спецслужби опиратися на "спільну співпрацю більше, ніж коли-небудь раніше".

Нагадаємо, ЄС посилить боротьбу проти використання терористами соцмедіа.

Українські Національні Новини

Новини Світу