golova-byuro-natsbezpeki-polschi-prokomentuvav-vibori-v-ukrayini

Голова Бюро нацбезпеки Польщі прокоментував вибори в Україні

 • 8820 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Сольох, коментуючи попередні результати першого туру президентських виборів в Україні, заявив, що специфікою української демократії є непередбачуваність. Про це повідомляє УНН з посиланням на Польське Радіо.

Так, на запитання про президентські вибори в Україні, Сольох зазначив, що Польща "хоче, як і партнери з НАТО, Європейського Союзу, аби Україна була суверенною і демократичною". На його переконання, нині "безсумнівно так є".

Говорячи про попередні результати першого туру виборів в Україні та, попередньо, перше місце у ньому шоумена і коміка Володимира Зеленського, Сольох зауважив, що специфікою української демократії є "непередбачуваність".

Відповідаючи на запитання про те, яке ставлення Зеленського може бути до РФ, Сольох сказав, що в Україні "після Помаранчевої революції і Майдану" українська ідентичність "будується на конфлікті з Росією".

"Поки що жоден з кандидатів не нехтував тим фактом, що більшість переконана, що винуватцем за стан України та війну є Росія. Відкритого проросійського кандидата (на виборах президента в Україні – ред.) немає. Але почекаймо. Восени будуть вибори до парламенту і тільки тоді, наприкінці року, ми матимемо повну картину", - зазначив Сольох.

Як повідомляв УНН, польські депутати не зареєстрували порушень, які могли вплинути на вибори президента України.

Зазначимо, що ЦВК ще не порахувала всі протоколи за результатами голосування на виборах президента України 31 березня. Станом на 14:00 3 квітня Комісії лишилося порахувати 0,05% протоколів.

Крім того, у ЦВК офіційно оголосили про проведення другого туру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП