golova-diplomatiiyi-yes-dolya-pivnichnogo-potoku-2-povyazana-z-povedinkoyu-rosiyi-schodo-ukrayini

Голова дипломатіії ЄС: доля "Північного потоку-2" пов'язана з поведінкою Росії щодо України

 • 18610 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Доля газопроводу "Північний потік-2" пов'язана з будь-яким потенційним конфліктом з Росією через Україну. Про це заявив Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, якого цитує Reuters, пише УНН.

Цитата:

“Безумовно, функціонування цієї інфраструктури залежатиме і від розвитку подій в Україні та від позиції Росії”, — сказав він журналістам після зустрічі міністрів оборони країн Євросоюзу в Бресті у Франції.

"Не можна собі уявити, що ми думаємо з одного боку про введення санкцій (проти Росії), про всяк випадок, а з іншого – про запуск інфраструктури. Це, безумовно, пов’язано з військовою ситуацією в Україні, це очевидно", - додав Боррель.

Деталі

Також Борррель заявив, що у разі деескалації з боку Росії, рішення про відкриття газопроводу між Росією та Німеччиною буде в руках німецьких та європейських регуляторів.

Додамо, лише раніше сьогодні стало відомо, що міністр оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт застерегла від ув’язування газопроводу “Північний потік-2”, призначеного для транспортування природного газу з Росії до Німеччини, та розбіжностей із Москвою щодо України.

Доповнення

Трубопровід вартістю 11 мільярдів доларів, яким керує російська державна газова компанія “Газпром”, німецькі регулюючі органи можуть схвалити в середині року, заявив минулого тижня виконавчий директор Uniper, однієї з п’яти європейських енергетичних компаній, які допомагають фінансувати трубопровід.

Сполучені Штати, а також деякі європейські країни, включаючи Україну та Польщу, виступають проти трубопроводу, який позбавить Київ отримання оплати за транзит, а також посилить вплив Москви на Європу, де ціни на газ стрімко зростають.

Українські Національні Новини

Політика