golova-diplomatiyi-yes-pribuv-do-kiyeva-z-mesedzhem-pidtrimki

Голова дипломатії ЄС прибув до Києва з меседжем підтримки

 • 865633 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Високий представник Європейського Союзу з закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель повідомив, що прибув до Києва - з меседжем підтримки, пообіцявши, що ЄС залишатиметься з Україною, "щоб перемагати та відбудовуватися", пише УНН.

Цитата

"Прибув до Києва, щоб передати найрішучіший меседж ЄС про підтримку всім українцям, які захищають свою країну, - написав Боррель у Twitter. - Допомога ЄС досягла 50 мільярдів євро від початку війни з росією. Європа була єдиною з Україною з першого дня. І, як і раніше, стоятиме з вами, щоб перемагати та відбудовуватися.

Він прибув з делегацією єврокомісарів на чолі з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Arrived in Kyiv to convey EU’s strongest message of support to all Ukrainians defending their country.

EU assistance has reached €50 billion since the start of Russia’s war. Europe stood united with Ukraine from day one. And will still stand with you to win and rebuild. pic.twitter.com/wfhIo9f9HT

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) February 2, 2023

Доповнення

На початку січня Україна та ЄС оголосили, що 3 лютого Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та головою Євроради Шарлем Мішелем.

Понад десяток єврокомісарів хотіли провести переговори з представниками уряду в Києві безпосередньо перед самітом Україна-ЄС у лютому.

На найвищому рівні вирішуватиметься питання фінансової та військової підтримки України. Україна на саміті сподівається домогтися "істотного стрибка вперед", особливо у конкретних галузях - угода про "промисловий безвіз"; призупинення дії митних зборів на український експорт ще на рік; та "активний прогрес" у приєднанні до схеми платежів SEPA (Єдина зона платежів у євро) і включення України в зону мобільного роумінгу ЄС. А також у питанні щодо просування України на шляху до членства у ЄС.

ЗМІ повідомляли, що ЄС за підсумками саміту похвалить Україну за прогрес у реформах, але навряд чи ухвалить рішення про швидкий вступ.

Українські Національні Новини

Політика