golova-donetskoyi-oda-potrapiv-pid-obstril-u-granitnomu

Голова Донецької ОДА потрапив під обстріл у Гранітному

 • 16143 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. У селі Гранітне Донецької області під обстріл потрапив автомобіль Збройних сил України, автівка голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка, яка стояла неподалік, не постраждала. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Президента України.

Інцидент стався 10 липня на виїзді з села Гранітне в бік КПВВ "Гнутове". Автівка голови Донецької ОДА, яка стояла неподалік, не постраждала.

У свою чергу, Президент України Володимир Зеленський заявив, що обстріл автомобіля ЗСУ у селі Гранітне – це спроба зірвати мінський процес і поставити під загрозу відновлення переговорів у нормандському форматі.

"Цей зухвалий напад чітко показав, хто саме насправді не хоче миру на Донбасі. Обстріл у Гранітному розцінюю як спробу зірвати мінський процес та поставити під загрозу домовленості про відновлення переговорів у нормандському форматі. Але розрахунки провокаторів не справдяться. Наша відданість дипломатичним рішенням – незмінна", – наголосив Глава держави.

Також він доручив начальнику Генерального штабу – Головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку максимально посилити активність підрозділів ЗСУ з виявлення та знешкодження диверсійних груп і миттєво та жорстко реагувати на будь-які інші спроби збройних провокацій проти українських мирних громадян і військовослужбовців.

Крім того, Зеленський висловив співчуття родині воїна, який загинув в автомобілі ЗСУ, та побажав швидкого одужання пораненому захисникові.

Нагадаємо, Донецьку обласну цивільно-військову адміністрацію очолив військовий прокурор Ужгородського гарнізону Західного регіону України Павло Кириленко.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП