golova-finkomitetu-vr-vvazhaye-scho-analizuvati-robotu-uryadu-zarano

Голова фінкомітету ВР вважає, що аналізувати роботу уряду зарано

 • 13410 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. За час своєї роботи Кабінет міністрів України не міг досягнути позитивного чи негативного результату, тому оцінювати наслідки роботи Кабміну можна десь у травні. Про це в кулуарах Ради заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає кореспондент УНН.

"Щодо звіту уряду, це питання, яке ми будемо вивчати, бо ми тільки почали його вивчати, я ще не дочитав до кінця. Але ми з вами повинні розуміти, що за чотири чи п’ять місяців своєї діяльності уряд не міг би досягнути ані позитивних результатів, ані негативних результатів. Ми можемо говорити лише про те, що ми констатуємо певні макроекономічні показники розвитку країни як, наприклад, низька інфляція, збільшення середньої заробітної плати, пенсії", - сказав Гетманцев.

Окрім того, він наголосив, що є і негативні показники, зокрема, падіння промислового виробництва та недовиконання бюджету за дохідною частиною.

"Але і перше, і друге ми на цьому етапі не повинні пов’язувати з діяльністю уряду, яка буде мати свої наслідки десь у травні. От у травні вже можна говорити, що це наслідки роботи уряду", - наголосив Гетманцев.

Нагадаємо, 17 лютого на сайті Кабінету міністрів України з’явився звіт про хід і результати виконання Програми діяльності уряду у 2019 році.

Українські Національні Новини

Політика