golova-gromadskoyi-radi-pri-derzhupravlinni-zonoyu-vidchuzhennya-cherez-svoyu-firmu-osvoyiv-mayzhe-1-mln-yevro

Голова Громадської ради при Держуправлінні зоною відчуження через свою фірму освоїв майже 1 млн євро

 • 9961 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Україна завершила виконання проекту Трастового Фонду НАТО з ліквідації могильників радіоактивних відходів, які з часів СРСР зберігались на об’єкті “Вакуленчук” у Житомирській області. Про це повідомили в Мінприроди під час прес-конференції, передає УНН.

Проект передбачав виконання робіт трьома етапами: попереднє обстеження, вилучення радіоактивних відходів та елементів сховища, рекультивація території.

Проект реалізовувався в рамках Імплементаційної угоди між Кабінетом міністрів України та Організацією НАТО з підтримки і постачання (ОНПП) про перезахоронення радіоактивних відходів, що утворилися внаслідок виконання військових програм колишнього СРСР в Україні.

На реалізацію проекту було виділено близько 900 тисяч євро. Виконавцем була обрана компанія ТОВ “НТ –Інжиніринг”.

Як з’ясував УНН, згідно з реєстром юросіб, засновником компанії є Віталій Дем’янюк, а її керівником – Ростислав Марайкін.

Згідно з інформацією, вказаною на сайті Державного агентства України з управління зоною відчуження, Віталій Дем’янюк є Головою Громадської ради при відомстві, а Ростислав Марайкін його заступником.

Як раніше повідомляв УНН, Рахункова палата, після проведення аудиту ефективності використання держкоштів, спрямованих на виконання робіт у сфері поводження з радіоактивними відходами неядерного циклу, будівництво пускового комплексу “Вектор” та експлуатацію його об’єктів, констатувала бездіяльність Мінприроди у сфері поводження з радіоактвними відходами. За даними відомства, Україна у 2018 році буде вимушена сплатити 20 млн доларів штрафних санкцій, якщо до цього часу не встигне виконати взяті зобов’язання.

Українські Національні Новини

Економіка