golova-magate-visloviv-gliboku-sturbovanist-novimi-vibukhami-min-bilya-zaporizkogo-zavodu

Голова МАГАТЕ висловив "глибоку стурбованість" новими вибухами мін біля Запорізького заводу

 • 136054 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі підтвердив у четвер свою "глибоку стурбованість" повторними вибухами мін поблизу Запорізької АЕС в Україні. Про це пише УНН з посиланням на CNN.

Цитата

"Експерти МАГАТЕ, присутні на заводі, були поінформовані в четвер про ще два вибухи наземних мін за межами огорожі заводу, в результаті чого загальна кількість цього тижня досягла п’яти", – йдеться в заяві МАГАТЕ.

Деталі

У ній зазначається, що один вибух стався в середу вдень "в районі каналу, що транспортує воду до заводу для його системи охолодження, яка є важливою для ядерної безпеки. Він не завдав жодної шкоди".

Другий вибух "стався сьогодні о 13:00 приблизно за 500 метрів від реакторного блоку 1. Значних руйнувань не було, але буде проведено подальше розслідування".

"Як і попередні три вибухи наземних мін, про які МАГАТЕ повідомило цього тижня, вони, ймовірно, були спричинені тваринами", – додали в заяві.

Окремо Гроссі зазначив, що цього тижня МАГАТЕ організовує третю доставку обладнання для України "в рамках зусиль із забезпечення ядерної безпеки під час поточного конфлікту".

Нагадаємо

Масовка російських окупантів, видаючи себе за працівників Запорізької АЕС, показово взяла участь у псевдорефендумі.

Українські Національні Новини

Новини Світу