golova-minyustu-ssha-nazvav-prigozhina-viyskovim-zlochintsem

Голова Мін'юсту США назвав пригожина військовим злочинцем

 • 824593 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Голова юстиції США оголосив євгена пригожина, голову російських найманців Вагнера, військовим злочинцем. Про це інформує AFP, передає УНН.

Деталі

Генеральний прокурор Меррік Гарланд заявив на слуханнях у Сенаті, що міністерство юстиції допомагає Україні розслідувати військові злочини скоєні після вторгнення росії, у тому числі групою Вагнера.

«пригожин, який керує цією справою, я вважаю військовим злочинцем», — заявив Гарланд на слуханнях.

«Можливо мені як судді недоречно говорити це до отримання всіх доказів. Але я думаю, що на даний момент у нас є достатньо доказів, щоб я відчував це. Та група, яка несе відповідальність за напади на українців на Донбасі, зокрема за те, що привозить ув'язнених із російських таборів, — це просто незбагненно, що вони роблять».

Доповнення

У січні Сполучені Штати офіційно визнали Вагнера транснаціональною злочинною організацією, поставивши її в союз з мафіозними угрупованнями та організованою злочинністю.

Позначення допускає ширші санкції щодо широкої глобальної мережі групи, що включає операції найманців, а також бізнес в Африці.

Законодавці США наполягають на тому, щоб адміністрація президента Джо Байдена визнала Вагнера терористичним угрупуванням.

У 2018 році Мін'юст звинуватив пригожину у втручанні у вибори в США петербурзького агентства інтернет-досліджень, яке він також контролює.

Українські Національні Новини

Новини Світу