golova-minyustu-zayaviv-scho-v-oligarkhiv-ye-blizko-trokh-misyatsiv-schob-pozbutisya-aktiviv

Голова Мін'юсту заявив, що в олігархів є близько трьох місяців, щоб позбутися активів

 • 15336 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що в українських олігархів залишилося трохи більше трьох місяців, щоб позбутися хоч однієї ознаки олігархів і не потрапити до відповідного реєстру. Заяву у четвер поширила пресслужба Мін'юсту, пише УНН.

Деталі

У Мін'юсті вказали, що "вже приблизно наприкінці травня РНБО зможе оприлюднити перші рішення про визнання осіб олігархами".

До відповідного реєстру потраплятимуть ті, хто матиме наступні ознаки: наявність значних активів; монополія на окремому ринку товарів; участь у політичному житті; контроль медіа.

Цитата:

"Роботу з перевірки і збирання інформації, хто олігарх, а хто ні, може зробити будь-яка зацікавлена особа. Наразі ж ті, хто має всі ознаки олігарха, має ще трохи більше 3 місяців для того, щоб за власною ініціативою позбутися принаймні однієї з них. Адже ключова мета закону про олігархів – не загнати їх у рамки обмежень, а спонукати добровільно відійти від зловживань своїм статусом", - зазначив Малюська.

Раніше

Закон про олігархів було підписано у листопаді торік. Згодом уряд затвердив план боротьби з олігархами.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що у травні РНБО може внести до реєстру перших олігархів.

Українські Національні Новини

Політика