golova-misiyi-oon-v-ukrayini-vidvidala-rayon-provedennya-operatsiyi-obyednanikh-sil

Голова місії ООН в Україні відвідала район проведення операції Об'єднаних сил

 • 9724 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер здійснила візит на Донбас, у ході якого зустрілась з представниками Командування Об’єднаних Сил. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Операції об’єднаних сил.

"Дотримання норм міжнародного гуманітарного права є одним з пріоритетних завдань нашої країни, особливо в районі проведення ООС. З метою вдосконалення механізму взаємодії ЗС України з міжнародними організаціями, які покликані сприяти дотриманню міжнародних гуманітарних прав людини, особливо у зоні воєнних конфліктів, у м. Краматорськ була проведена робоча зустріч з Головою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні пані Фіоною Фрейзер", - повідомили в пресс-центрі.

Зазначається, що з української сторони у заході взяли участь представники Командування ОС, ДСНС, Національної гвардії, ДПСУ, СЦКК, Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва ОКП ОС та ДФС.

У ході зустрічі сторони обмінялися даними щодо окремих питань, які перебувають у зоні посиленої уваги Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, а саме: втрат та їх запобігання серед цивільного населення в районі проведення операції, дотримання прав цивільного населення, свобода пересування цивільних осіб а також їх загибель чи поранення у результаті необережного поводження зі зброєю.

Представники української сторонни поінформували Голову Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні щодо відновлення об’єктів інфраструктури населених пунктів, які зазнали руйнувань чи пошкоджень внаслідок воєнних дій. Також Фрейзер були надані дані стосовно роботи з інформування населення щодо протимінної безпеки, а також забезпечення гуманітарних конвоїв міжнародних громадських організацій та збільшення пасажиропотоку через лінію розмежування.

"Під час доповіді Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні пані Фіона Фрейзер відмітила позитивну динаміку стосовно кількості втрат серед цивільного населення та запевнила, що у подальшому готова надати будь-яку експертну допомогу, зокрема у забезпеченні проведення тренінгів, семінарів для членів Робочої групи", - зазначили в ООС.

Повідомляється також, що Фрейзер привітала створення наприкінці минулого року Робочої групи із збору та узагальнення інформації про випадки поранення і загибелі цивільного населення.

Також під час зустрічі було обговорено вдосконалення механізму врегулювання конфліктів, зокрема обміну відповідними даними та більш тісній взаємодії, що у подальшому сприятиме забезпеченню дотримання міжнародних гуманітарних прав людини в районі проведення ООС.

Як повідомляв УНН, у період 2018-2022 років різні організації системи ООН реалізують проекти в Україні на загальну суму 675 млн доларів.

Українські Національні Новини

Політика