golova-mzs-frn-bachit-zblizhennya-pozitsiy-nimechchini-i-ssha-po-pivnichnomu-potoku-2

Голова МЗС ФРН бачить зближення позицій Німеччини і США по "Північному потоку-2"

 • 20524 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив про проведення "великої підготовки" до переговорів з США щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2". Він вважає, що у цих переговорів "хороші перспективи". Про це пише УНН з посиланням на DW.

Цитата:

"В останні тижні була проведена велика підготовча робота, і я думаю, що за багатьма пунктами ми зблизилися", - заявив Маас.

Деталі

Водночас, головний дипломат ФРН не став робити прогнози з приводу того, чи буде досягнутий прорив уже на зустрічі канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента США Джо Байдена, яка відбудеться 15 липня.

"Важливо, що мета чітко сформульована, і я впевнений, що ми цю мету досягнемо", - підкреслив він.

Доповнення

Газопровід, який повинен з’єднати Росію і Німеччину по дну Балтійського моря, планували добудувати в 2019 році. Однак через санкції США проти виконавців та партнерів проекту його реалізація загальмувалася. Зараз перша нитка труби вже завершена, в “Газпромі” заявляли, що газ пустять вже в цьому році.

У кінці травня Байден заявив, що введення нових санкцій проти “Північного потоку-2” непродуктивно з погляду вибудовування відносин з Європою, до того ж проект вже практично завершено

Українські Національні Новини

Економіка