golova-mzs-kanadi-kh-frilyand-zvinuvatila-rosiyu-u-brekhni-pro-yiyi-rodichiv

Голова МЗС Канади Х.Фрілянд звинуватила Росію у брехні про її родичів

 • 5682 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Міністр закордонних справ Канади Христя Фрілянд заявила, що Росія розповсюдила брехливу інформацію щодо її діда українця, якого звинуватили у тому, що він співпрацював з нацистами в окупованій Польщі, передає УНН з посиланням на The Washington post.

Зазначається, що з моменту призначення К.Фрілянд міністром, статті про її сімейну історію були поширені пропутінськими сайтами, зокрема Russian Insider та New Cold War. Типова стаття з заголовком " Нацистський скелет в родинній шафі" розповідає про те, що начебто дід по материнській лінії Михайло Хомяк запустив україномовну газету в окупованому Кракові протягом 1940 року та поширював там нацистську пропаганду.

М.Хомяк мігрував до Канади після війни та став видатним членом української діаспори в провінції Альберта, де і Х.Фрілянд народилась.

Після того, як ці звинувачення були поширені у ЗМІ, Х.Фрілянд пов'язала ці статті з російськими намаганнями дезінформувати світ.

"Я не думаю, що це секрет і американські офіційні особи про це сказали і навіть канцлер Німеччини Ангела Меркель також публічно заявила про зусилля Росії дестабілізувати західні демократії, тому це не дивно, що такі спроби були використані і проти Канади", - заявила Х.Фрілянд.

Як повідомляв УНН, у Мінінформполітики опублікували топ-5 брехливих заяв Росії в суді ООН.

Українські Національні Новини

Новини Світу