golova-mzs-kanadi-rozpoviv-pro-tsili-mizhnarodnoyi-koordinatsiynoyi-grupi-z-pitan-aviakatastrofi-v-irani

Голова МЗС Канади розповів про цілі Міжнародної координаційної групи з питань авіакатастрофи в Ірані

 • 10515 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Міжнародна координаційна група з питань авіакатастрофи в Ірані переслідує чотири цілі – консульську допомогу родинам жертв, евакуацію тіл, обговорення компенсації і розслідування. Про це сказав міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком, передає УНН.

"Я хотів би ще раз повернутися до того, що ми обговорювали сьогодні вранці разом. Це стосується Міжнародної координаційної групи з питань авіакатастрофи, яка відбулася в Ірані. Коли ми створювали цю групу – у нас було чотири цілі і чотири мети. Перша – консульська допомога, тобто, певним чином отримати доступ до родин жертв цієї авіакатастрофи. Друга – евакуювати до Канади і до України тіла загиблих", - сказав Франсуа-Філіп Шампань.

Він зазначив, що другої цілі вони вже досягнули.

"Третя, і зараз ми саме на цій стадії – це обговорення компенсації з боку авіалінії, а також з боку держави Іран. І четверта – це є розслідування. Перше розслідування, яке стосується розслідування повітряної безпеки, безпеки польотів. І тут йдеться також про розшифрування чорних скриньок і кримінальних розслідувань. Ми очолюємо міжнародну координаційну групу з питань розслідування цієї авіакатастрофи в Ірані і перше за все, ми обговорювали питання про те, що Іран повинен надати доступ до чорних скриньок без жодного подальшого зволікання. Саме так, як визначається конвенцією з цивільної авіації", - додав Франсуа-Філіп Шампань.

Він додав, що вже пройшло понад 30 днів з часу авіакатастрофи і відповідно отримання доступу до цих скриньок є надзвичайно важливим. Якщо доступ не буде отриманий – то буде порушено міжнародне законодавство.

Нагадаємо, голова МЗС Ірану підтвердив відмову видати "чорні скриньки" збитого літака МАУ. Потім в Ірані заявили, що "чорні скриньки" українського Boeing сильно пошкоджені

Українські Національні Новини

Політика