golova-mzs-niderlandiv-pribuv-v-ukrayinu-odnochasno-z-kolegoyu-z-frn-uzhe-vidvidav-zvilneniy-irpin

Голова МЗС Нідерландів прибув в Україну одночасно з колегою з ФРН: уже відвідав звільнений Ірпінь

 • 147990 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. У вівторок, 10 травня, міністр закордонних справ Королівства Нідерландів Вопке Гукстра прибув в Україну з робочим візитом. Він відвідав Ірпінь (Київська область). Про це повідомляє УНН, посилаючись на допис голови Київської ОВА Олександра Павлюка.

Деталі

Павлюк показав європейській делегації один із житлових секторів Ірпеня, який зруйнували російські війська.

Цитата

"З перших днів війни рашисти намагалися окупувати Ірпінь. Вони знищували цивільні об'єкти, домівки мирного населення і взагалі все, що бачили на своєму шляху. Вдячний європейським партнерам за те, що вони не ігнорують наші проблеми і не закривають очі на наслідки російського вторнення. Навпаки, вони приїжджають в Київську область і пропонують свою підтримку. Переконаний, що з їх допомогою ми швидше відновимо та відбудуємо наші міста, і люди нарешті повернуться додому", - зазначив він.

Нагадаємо 

24 лютого росія почала відкриту повномасштабну війну на території України. Російські військові цинічно обстрілюють житлові будинки, лікарні, школи та дитсадки. Весь світ солідарний з Україною в боротьбі з російською агресією.

27 лютого українські війська повідомили, що російські сухопутні війська просунулися в Бучу, а потім прорвалися з в бік Ірпіня.

3 березня Збройним силам України вдалося збити над Ірпенем літак російських окупантів.

28 березня Ірпінь було звільнено від рашистських загарбників. Влада зазначає, що повертатися в місто ще зарано.

Українські Національні Новини

Політика