golova-mzs-nimechchini-berbok-zayavila-pro-prosuvannya-rezolyutsiyi-oon-do-richnitsi-vtorgnennya-rf-v-ukrayinu

Голова МЗС Німеччини Бербок заявила про просування резолюції ООН до річниці вторгнення рф в Україну

 • 581468 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Німеччина просуває резолюцію Генеральної асамблеї ООН до річниці вторгнення рф в Україну 24 лютого. Про це під час Мюнхенської конференції з безпеки заявила голова МЗС ФРН Анналена Бербок, пише УНН.

Цитата

"Світ повинен говорити одним голосом про війну росії. Ось чому ми просуваємо резолюцію ГА ООН наступного тижня з нагоди річниці 24 лютого. І ми працюємо над тим, щоб злочин агресії не залишився безкарним", - заявила голова МЗС ФРН, яку цитують у міністерстві.

Деталі

Бербок зауважила, що ніщо на Мюнхенській конференції з безпеки не схоже на минулий рік. "То був жахливий рік. Але й велика єдність. Ми поділяємо переконання з нашими міжнародними партнерами: війна має закінчитися якнайшвидше. Але не в нав'язаному мирі", - сказала вона.

"Сьогодні те саме, що і рік тому: якщо росія припинить воювати, то війни більше не буде, якщо Україна припинить воювати, то України більше не буде. А також жодного міжнародного мирного порядку. Війна путіна зробила весь світ менш безпечним", - зауважила голова МЗС ФРН.

З її слів, це має великі глобальні наслідки: відсутність продовольчої безпеки, відсутність безпеки щодо сировини, розхитування міжнародного права. "Ось чому ми покладаємося на дуже активну дипломатію тут у Мюнхені", - вказала Бербок.

Також Бербок, яку цитує журніліст Politico, зауважила, що "добре", що Китай хоче запропонувати мирний план для росії та України.

Проте, додала Бербок, вона нагадала високопоставленому дипломату Китаю Ван Ї, що "справедливий мир означає не винагороду агресора, а захист міжнародного права та тих, хто зазнав нападу".

Доповнення

Голова Єврокомісії анонсувала десятий пакет санкцій проти рф на річницю вторгнення.

Українські Національні Новини

Політика