golova-mzs-nimechchini-sogodni-priyide-do-ukrayini

Голова МЗС Німеччини сьогодні приїде до України

 • 7831 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель сьогодні приїде з дводенним робочим візитом до України, передає УНН з посиланням на прес-службу МЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт вважає, що З.Габріель привезе в Україну меседж щодо необхідності повного виконання мінських угод

Метою візиту, який триватиме 2-3 березня, за даними МЗС, є поглиблення українсько-німецького політичного діалогу, обговорення шляхів активізації двосторонніх торговельно-економічних відносин, а також підтримки Німеччиною системних реформ й надання фінансово-технічної допомоги.

Окремо обговорюватимуться питання імплементації мінських домовленостей. Крім того, темою переговорів буде європейська інтеграція України, додали в українському дипвідомстві.

У рамках візиту також відбудеться процедура урочистого спецпогашення поштової марки, присвяченої 25-річчю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Німеччиною.

Очікуються зустрічі німецького міністра з вищим керівництвом держави. Зокрема, анонсовано зустріч З.Габріеля з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Також голова МЗС ФРН 2 березня зустрінеться з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Зустріч першого заступника голови Верховної Ради України Ірини Геращенко з З.Габріелем запланована 3 березня зранку.

Українські Національні Новини

Політика