golova-mzs-nimechchini-zaklikala-krayini-yes-prodovzhuvati-pidtrimuvati-ukrayinu-u-viyni-z-rosiyeyu

Голова МЗС Німеччини закликала країни ЄС продовжувати підтримувати Україну у війні з росією

 • 169018 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала країни Європейського Союзу продовжувати надавати постійну та послідовну підтримку Україні у боротьбі з росією. Про це пише УНН з посиланням на BILD.

Деталі

Повідомляється, що голова МЗС ФРН Анналена Бербок висловила попередження Євросоюзу та Німеччині щодо війни в Україні. Міністр закордонних справ ФРН вимагає послідовної та постійної підтримки України.

За її словами, підтримка має орієнтуватися на військову стратегію путіна.

Цитата

“Президент росії налаштований на довготривалу війну. Це означає, що підтримка України має бути тривалою”, - цитує слова міністра видання.

Міністр закордонних справ ФРН наголосила, що навіть якщо зброя замовкне, це не означатиме, що встановлений мир. У цій ситуації росія, мабуть, лише передислокуватиме свої війська. Бербок наголосила, що необхідно тому й надалі допомагати Україні постачанням озброєнь. Вона також вказала на необхідність підтримки оборони Донбасу, щоб уникнути його повної руйнації та захоплення російськими військами.

Доповнення

Канцлер ФРН Олаф Шольц під час промови в німецькому Бундестазі заявив, що Німеччина найближчим часом поставить Україні свою сучасну систему протиповітряної оборони IRIS-T. За його словами, така зброя дасть Україні можливість "захистити ціле місто від нальотів російської авіації".

Українські Національні Новини

Політика