golova-mzs-polschi-podyakuvav-frn-za-pidtrimku-u-superechtsi-schodo-skandalnogo-zakonu

Голова МЗС Польщі подякував ФРН за підтримку у суперечці щодо скандального закону

 • 10306 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Голова МЗС Польщі Яцек Чапутовіч подякував німецькому колезі Зігмару Габріелю за його заяву про відповідальність Німеччини за організацію Голокосту, яку він зробив раніше, передає УНН з посиланням на Польське радіо.

"У нас з'явився важливий союзник в особі Німеччини, яка підтвердила, що підтримує Польщу в суперечці з Ізраїлем. Тому що це німці вбивали євреїв в Польщі і те, що були поодинокі випадки співучасті з боку поляків, суті справи не змінює", - зазначив Я.Чапутовіч, підбиваючи підсумки телефонної розмови зі своїм німецьким колегою напередодні.

Раніше голова МЗС Німеччини Зігмар Габріель підкреслив, що відповідальність за створення німецьких концтаборів несуть німці.

"Немає ніяких сумнівів у тому, хто несе відповідальність за табори смерті, де були вбиті мільйони європейських євреїв, як і в тому, хто ними керував. Це були німці", - заявив він.

Нагадаємо, хвалені обома палатами польського парламенту зміни до закону про ІНП, які передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської" ідеології, викликали широкий резонанс, зокрема, в Ізраїлі, США, а також в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу