golova-mzs-sloveniyi-priyikhav-do-kiyeva-na-poryadku-dennomu-spivpratsya-ta-skhidne-partnerstvo

Голова МЗС Словенії приїхав до Києва: на порядку денному співпраця та Східне партнерство

 • 13280 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Міністр закордонних справ Республіки Словенія Анже Логар прибув до України з робочим візитом. Про теми переговорів зі словенським колегою розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter, передає УНН.

Цитата:

"Радий вітати словенського колегу Анже Логара в Україні. На порядку денному: відносини України та Словенії, подальше збільшення обсягів торгівлі та інвестицій, два майбутніх саміти: Кримська платформа та Східне партнерство, протидія кіберзагрозам та інші теми", - повідомив Кулеба.

Деталі

За даними МЗС, робочий візит міністра закордонних справ Республіки Словенія Анже Логара в Україну на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби триватиме 15-16 березня.

Міністри проведуть переговори з актуальних питань українсько-словенських відносин, обговорять подальші кроки для розвитку політичного діалогу та збільшення обсягів двосторонньої торгівлі.

Окремою темою зустрічі стануть відносини України та Європейського Союзу у контексті головування Словенії в Раді ЄС у другому півріччі 2021 року.

Доповнення

Раніше у Словенії заявили, що підтримують ініціативу щодо створення "Кримської платформи". Також посол країни вказував, що Україна може впевнено розраховувати на підтримку під час головування Словенії в ЄС у другому півріччі 2021 року, а також запевнив, що Любляна продовжуватиме реалізацію заходів на підтримку програми децентралізації в Україні.

Радий вітати словенського колегу Анже Логара в Україні. На порядку денному: відносини України та Словенії, подальше збільшення обсягів торгівлі та інвестицій, два майбутніх саміти: Кримська платформа та Східне партнерство, протидія кіберзагрозам та інші теми. pic.twitter.com/LkCdTQyaVQ

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) March 16, 2021

Українські Національні Новини

Політика