golova-mzs-ugorschini-siyyarto-sprobuvav-poyasniti-sviy-vizit-do-minska

Голова МЗС Угорщини Сійярто спробував пояснити свій візит до мінська

 • 1483743 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто пояснив свій візит до мінська тим, що нібито попросив "білоруських партнерів" не робити кроків, які можуть затягнути війну, або географічно її розширити. Про це інформує видання Magyar Hirlap, пише УНН.

Сійярто відповів на запитання журналіста про свій візит до мінська у понеділок і сказав, що там він "передав повідомлення щодо оголошення припинення вогню та початку мирних переговорів".

Цитата

"Я сказав про це своїм білоруським партнерам і попросив їх, як ми просимо всіх членів міжнародної спільноти, не робити войовничих кроків, кроків, які можуть призвести до затягування війни в часі або, залежно від обставин, її географічного розширення", - наголосив він. 

Деталі

Очільник МЗС Угорщини додав, що не вів у мінську переговори ні з ким, окрім білоруських переговорників.

"Я бачу, що у певній частині преси є фантазії, а також бачу, що є і захоплення сайтом Flightradar, і в принципі з цим проблем немає, але я чесна людина, якщо захочу вести переговори з росіянами, я поїду до москви", - заявив він.

"Якщо я захочу вести переговори з росіянами, я поїду до москви і доповім про це. Мені не потрібно вести переговори з росіянами в мінську..." - сказав Сіярто.

"Ні я, ні хтось із членів моєї делегації не вів переговори ні з ким, окрім білоруських переговорників", - заявив він.

Доповнення

Голова МЗС Угорщини Сійярто відвідав мінськ 13 лютого.

Українські Національні Новини

Політика