golova-obsye-na-tsomu-tizhni-vidvidaye-donbas

Голова ОБСЄ на цьому тижні відвідає Донбас

 • 10740 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Діюча Голова ОБСЄ, міністерка закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде 19-20 січня перебуватиме в Україні з робочим візитом. У рамках візиту вона відвідає зону проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу МЗС України.

"19-20 січня діюча Голова ОБСЄ, міністерка закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде перебуватиме в Україні з робочим візитом", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що саме Україна стане першою країною, яку Анн Лінде відвідає з візитом як головуюча в ОБСЄ, що підкреслює пріоритетне значення нашої держави на порядку денному ОБСЄ у 2021 році.

Так, у рамках візиту Анн Лінде проведе у Києві переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

"Діюча Голова ОБСЄ і міністр закордонних справ України обговорять низку тем, серед яких безпекова ситуація на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, зусилля з мирного врегулювання російсько-українського конфлікту, підтримка діяльності ОБСЄ" - зазначається в повідомленні.

Також міністри приділять окрему увагу актуальним питанням двосторонніх українсько-шведських відносин, подальшому збільшенню обсягів торгівлі та інвестицій між двома країнами, взаємодії України та Швеції у міжнародних організаціях.

"Діюча Голова ОБСЄ також відвідає разом з міністром закордонних справ України зону проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі, де особисто ознайомиться з діяльністю Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та наслідками збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, повідомлялося, що міністр закордонних справ Швеції, чинний голова ОБСЄ Анн Лінде здійснить свій перший закордонний візит у новій ролі до України цього тижня.

Українські Національні Новини

Політика