golova-obsye-nadavatime-politichnu-pidtrimku-pidvischennyu-efektivnosti-diyalnosti-smm-na-donbasi

Голова ОБСЄ надаватиме політичну підтримку підвищенню ефективності діяльності СММ в Україні

 • 8370 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. 15-16 січня 2019 року з робочим візитом в Україні перебував Діючий голова ОБСЄ, Міністр закордонних і європейських справ Словацької Республіки Мірослав Лайчак. Основна мета візиту – забезпечення подальшого активного залучення ОБСЄ до міжнародних зусиль з врегулювання російсько-українського конфлікту та відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт МЗС.

"16 січня 2019 р. відбулася спільна робоча поїздка Міністра Павла Клімкіна та Діючого голови ОБСЄ до Луганської області, в рамках якої керівники зовнішньополітичних відомств серед іншого відвідали КПВВ «Станиця Луганська» з метою ознайомлення із безпековою ситуацією на лінії розмежування", - йдеться у повідомленні на сайті МЗС.

Міністр Клімкін обговорив з Лайчаком ситуацію в регіоні ОБСЄ, яка склалася внаслідок російської агресії проти України, наголосивши, що політико-дипломатичний тиск на країну-агресора має лише посилюватися, а механізми ОБСЄ повинні відігравати свою належну роль у цьому процесі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спостерігачі ОБСЄ, які працюють на Донбасі, отримають нову техніку

Клімкін привернув окрему увагу Лайчака до проблем з правами людини на тимчасово окупованих територіях України та мілітаризації Росією тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим і м.Севастополь, а також частин Чорного і Азовського морів.

"Діючий голова ОБСЄ підтвердив непохитність Словаччини у засудженні окупації РФ Криму та невизнанні спроби анексії півострова, що було високо оцінено українською стороною. Лайчак висловив готовність Головування надавати політичну підтримку підвищенню ефективності діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні", - додають у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін і голова ОБСЄ прибули на Донбас

Сторони домовилися, що Словаччина приділятиме врегулюванню російсько-українського конфлікту, як головному джерелу нестабільності і напруги на просторі ОБСЄ, безумовну пріоритетноу увагу впродовж усього року головування.

Як повідомляв УНН, в ОБСЄ назвали питання України пріоритетом.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Іспанський нападник Соль став футболістом "Динамо"

     • 6250 переглядiв

    Вибух у Тбілісі: у лікарні померла чотирирічна дитина

     • 10419 переглядiв

    Суд розглянув понад третину томів у справі мера Одеси

     • 11183 переглядiв