golova-obsye-vidvidaye-donbas-dlya-otsinki-roboti-smm

Голова ОБСЄ відвідає Донбас для оцінки роботи СММ

 • 8660 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Міністр закордонних справ і європейських питань Словацької Республіки, Діючий голова ОБСЄ у 2019 році Мирослав Лайчак в ході робочого візиту до України відвідає Луганську область разом з українським колегою Павлом Клімкіним. Про це повідомляє прес-служба МЗС України, передає УНН.

"В рамках візиту, 16 січня 2019 року, відбудеться спільна робоча поїздка Міністра Павла Клімкіна та Міністра, Діючого голови ОБСЄ Мирослава Лайчака до Луганської області, де заплановані відвідання ними КПВВ "Станиця Луганська" з метою ознайомлення із безпековою ситуацією на лінії розмежування, зустріч у місті Сєвєродонецьк з керівництвом Луганської ОДА, відвідання в міста Лисичанськ Луганської обласної дитячої клінічної лікарні і передача гуманітарної допомоги від Словацької Республіки", - повідомили у міністерстві.

За інформацією прес-служби, діючий голова ОБСЄ також візьме участь у брифінгу з питань безпеки СММ ОБСЄ в Україні та зустріч зі словацькими спостерігачами СММ ОБСЄ в Україні.

"Основна мета візиту – забезпечення подальшого активного залучення ОБСЄ до міжнародних зусиль з врегулювання російсько-українського конфлікту та відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, надання політичної підтримки підвищенню ефективності функціонування головного активу ОБСЄ в зоні конфлікту – Спеціальної моніторингової місії", - зазначили у дипвідомстві.

Як повідомляв УНН, 15 січня Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі Мирослав Лайчак вперше відвідав Україну.

Нагадаємо, в ОБСЄ назвали питання України пріоритетом.

Українські Національні Новини

Політика