golova-obsye-vzhe-u-kiyevi-provela-zustrich-z-kuleboyu

Голова ОБСЄ вже у Києві: провела зустріч з Кулебою

 • 13446 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Діюча голова ОБСЄ, міністерка закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде уже прибула в Україну з дводенним робочим візитом. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter, поділившись світлиною з зустрічі з колегою, передає УНН.

"Радий вітати Анн Лінде сьогодні в Києві під час її першої закордонної поїздки як голови ОБСЄ. Явний знак того, що усунення серйозної загрози європейській безпеці, викликаної триваючою агресією Росії проти України, залишається пріоритетом для Швеції при головуванні в ОБСЄ", - написав Кулеба.

Додамо, за даними МЗС, діюча голова ОБСЄ, міністерка закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде перебуватиме в Україні з робочим візитом 19-20 січня. У межах візиту Анн Лінде провела у Києві переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Діюча голова ОБСЄ і міністр закордонних справ України мали обговорити низку тем, серед яких безпекова ситуація на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, зусилля з мирного врегулювання російсько-українського конфлікту, підтримка діяльності ОБСЄ.

Міністри повинні були приділити окрему увагу актуальним питанням двосторонніх українсько-шведських відносин, подальшому збільшенню обсягів торгівлі та інвестицій між двома країнами, взаємодії України та Швеції у міжнародних організаціях.

Діюча голова ОБСЄ також, як очікується, відвідає разом з міністром закордонних справ України зону проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі, де особисто ознайомиться з діяльністю Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та наслідками збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави.

За даними посольства Швеції в Україні, також програма візиту міністра закордонних справ Швеції передбачає зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським.

Ще перед візитом Анн Лінде зробила заяву: "Конфлікт залишається невирішеним. Це питання є пріоритетним для Швеції під час нашого головування в ОБСЄ. Ми працюватимемо заради його мирного врегулювання, особливо заради пом’якшення складної гуманітарної ситуації, у якій опинилося цивільне населення в районах, постраждалих від конфлікту".

"Приємно зазначити, що згідно з повідомленнями СММ, за останні шість місяців зменшилася кількість випадків порушення режиму припинення вогню. Це також сприяє покращенню гуманітарної ситуації. Проте, важливо зауважити, що загалом ситуація залишається крихкою та нестійкою", - вказала також Лінде.

Зазначимо, Швеція головує в ОБСЄ впродовж 2021 року.

Українські Національні Новини

Політика