golova-obsye-yide-v-rosiyu-pogovoriti-pro-ukrayinu-ta-inshi-pitannya

Голова ОБСЄ їде в Росію поговорити про Україну та інші питання

 • 11864 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде 2 лютого прибуде в Росію з робочим візитом в якості Діючого голови ОБСЄ, де зустрінеться з главою МЗС країни Сергієм Лавровим. Серед тем на порядку денному - ситуація в Україні, Нагірному Карабасі та Придністров'ї, передає УНН з посиланням на пресслужбу МЗС РФ.

Цитата

"Що стосується ситуації на Україні акцент буде зроблений на роботі Контактної групи, координованої ОБСЄ", - пише пресслужба, вказуючи також на необхідність "прямого діалогу Києва, Донецька і Луганська".

"Відбудеться обмін думками про діяльність Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, яка покликана стежити за ситуацією на Донбасі і підтримувати дотримання прав людини і нацменшин на всій території країни", - повідомили в МЗС.

Деталі

За даними пресслужби, крім України, на зустрічі розглянуть питання, що стосуються сприяння з боку ОБСЄ врегулювання конфліктів в Нагірному Карабасі та Придністров'ї, а також посередництво Організації в Женевських дискусіях з безпеки і стабільності у Закавказзі, її діяльність на Балканах та в Центральній Азії.

Візит Анн Лінде на Донбас

В кінці січня 2020 року діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде здійснила візит в район проведення операції Об'єднаних сил.

Під час візиту вона запевнила про повну підтримку України на шляху до миру.

Українські Національні Новини

Політика