golova-obsye-zaklikav-prodovzhiti-peregovori-tkg-pro-velikodnye-peremirya-na-donbasi

Голова ОБСЄ закликав продовжити переговори ТКГ про "Великоднє перемир'я" на Донбасі

 • 13916 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Очільник ОБСЄ та МЗС Словаччини Мірослав Лайчак висловив жаль, що Тристороння контактна група (ТКГ) у Мінську та її робоча група з питань безпеки напередодні не дійшли згоди щодо "великоднього перемир'я". Він закликав продовжити переговори. Про це повідомляє УНН із посиланням на його заяву, що була опублікована на сайті організації.

Лайчак наголосив на нагальній необхідності не тільки повторно взяти на себе зобов'язання щодо відновлення перемир'я, а й домовитися про стале та незворотнє припинення вогню.

"Щодня на сході України страждають люди. Обов'язок сторін - гарантувати безпечне і комфортне середовище, і це ключова передумова для будь-якого позитивного розвитку, включаючи поліпшення складної гуманітарної ситуації", - зазначив голова ОБСЄ.

Нагадаємо, вчора, 19 квітня, Командувач об'єднаних сил ознайомив членів делегації СММ ОБСЄ з результатами аналізу порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації та наполіг на негайному інформуванні світової спільноти про факти обстрілів бойовиками мирних населених пунктів України.

Українські Національні Новини

Політика