golova-oon-pro-zustrich-iz-putinim-neobkhidno-mati-spravu-z-timi-khto-stvoryuye-problemu-abo-mozhe-yiyi-virishiti

Голова ООН про зустріч із путіним: необхідно "мати справу з тими, хто створює проблему або може її вирішити"

 • 151481 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що відвідати президента росії путіна було правильно, і для пошуку рішень необхідно "мати справу з тими, хто створює проблему або може її вирішити". Про це УНН пише посилаючись на CNN.

Гутерріш зустрівся з путіним у Москві наприкінці квітня, перш ніж вирушити в Україну, щоб зустрітися з президентом Володимиром Зеленським. Його маршрут викликав багато критики.

Цитата

"Є повний сенс поговорити з керівником російської федерації. Має сенс поговорити з будь-якими іншими зацікавленими сторонами у нинішній кризі", - сказав він на пресконференції у Відні.

Деталі

Глава ООН заявив, що зустріч із Путіним дала "конкретні результати" і призвела до евакуації мирних жителів, які опинилися у пастці в українському Маріуполі.

"Я думаю, що життя, які були врятовані мирним жителям, які перебували в бункерах Маріуполя, заслуговують на те, щоб я зустрічався з ким-небудь у будь-якій частині світу, не сумніваючись у тому, що це правильно", - сказав Гутерріш, відповідаючи на запитання журналістів, чи його візит до Москви був правильним рішенням.

Гутерріш був присутній на пресконференції з канцлером Австрії Карлом Нехаммером і міністром закордонних справ Австрії Олександром Шалленбергом.

Нехаммер, який у квітні став першим лідером Європейського Союзу, який зустрівся з путіним після вторгнення в Україну, також захищав своє рішення поїхати до Москви, заявивши, що "не може бути надто багато розмов, може бути замало".

Українські Національні Новини

Новини Світу