golova-oschadbanku-rozpoviv-skilki-koshtuvali-poslugi-advokativ

Голова "Ощадбанку" розповів, скільки коштували послуги адвокатів

 • 15409 переглядiв

КИЇВ, 19 січня. УНН. Вартість юридичних послуг, які надавали адвокати під час судового процесу "Ощадбанку" проти Росії у справі щодо відшкодування збитків, завданих внаслідок анексії Криму, становила 4 млн дол. Про це в інтерв'ю "Новому времені" розповів голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний, передає УНН.

"Ця сума присуджена до компенсації з Російської Федерації. Вони повинні нам компенсувати усі витрати, пов'язані з оплатою юридичних послуг і організацією трибуналу, і оплатою послуг трибуналу, тому що це, насправді, не дешева річ. Близько 4 млн доларів", - сказав Пишиний.

Він також зауважив, що відбір юридичної команди відбувся ще у 2014 році.

"Ми провели тендер ще в 2014 році і направили пропозиції десятьом юридичним компаніям – світовим лідерам. Ми отримали шість відмов, лише чотири компанії погодились розглянути пропозиції. Деякі з провідних компаній сказали, що вони не бачать жодної перспективи, але в результаті нам запропонували різні юридичні стратегії", - зазначив Пишний.

Як повідомляв УНН, після рішення Міжнародного арбітражу про стягнення з РФ на користь “Ощадбанку” 1,3 мільярда доларів США, Росії нарахували 5 млн дол., у якості відсотків за несплату боргу. 

Нагадаємо, 26 листопада Міжнародний арбітраж ухвалив рішення про стягнення з РФ на користь “Ощадбанку” 1,3 мільярда доларів США. 

Позовна заява “Ощадбанку” проти Російської Федерації щодо відшкодування збитків, завданих внаслідок анексії Криму була подана 26 серпня 2016 року.

Українські Національні Новини

Економіка