golova-pentagonu-otsiniv-vpliv-letalnoyi-zbroyi-na-situatsiyu-v-ukrayini

Голова Пентагону оцінив вплив летальної зброї на ситуацію в Україні

 • 16102 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Міністр оборони США Джеймс Меттіс сподівається, що доки ніхто не захоче вдертися в Україну, вплив летальної зброї, яку Вашингтон у грудні офіційно погодився продати офіційному Києву, не буде значним. Про це повідомляє УНН з посиланням на Голос Америки.

"Доки ніхто не захоче вдертися в Україну, сподіваюсь, що вплив цієї зброї не буде значним. Це оборонна зброя", - заявив Дж.Меттіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна купує летальну зброю здебільшого у країн колишнього соцтабору

Також він зазначив, що військова роль Сполучених штатів Америки в Україні не буде змінюватись.

"Зараз я не думаю, що військова роль США в Україні еволюціонуватиме. Зараз там перебувають наші військові тренери, які допомагають підготувати армію України у відповідності до стандартів НАТО, і причина цього у тому, що ми хочемо переконатись, що Збройні сили України служать інтересам народу України", - зазначив голова Пентагону.

У грудні стало відомо, що Державний департамент надав ліцензію на продаж Україні потужних снайперських гвинтівок. Пізніше у зовнішньополітичному відомстві США також заявили про готовність надати Україні потужніші оборонні озброєння.

Американські ЗМІ, з посиланнями на численні джерела у Держдепі, також заявляли про план президента США Дональда Трампа погодити продаж Україні протитанкових переносних ракетних коплексів Javelin.

Українські Національні Новини

Політика