golova-podatkovogo-komitetu-vistupiv-proti-initsiativi-uryadu-pidvischiti-aktsiz-na-alkogol

Голова податкового комітету виступив проти ініціативи уряду підвищити акциз на алкоголь

 • 28292 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Передбачене проектом бюджету на 2021 рік підвищення акцизів на алкогольну продукцію і пиво доцільне лише після виведення ринку алкоголю з "тіні". Про це в коментарі УНН заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат Данило Гетманцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіст прогнозує наслідки підвищення алкогольного акцизу

"Підвищення акцизів на алкоголь не принесе додаткові доходи в бюджет сьогодні, адже при перебуванні 50% ринку в "тіні" відбудеться лише перетікання коштів. Для початку слід вивести ринок "в білу". А ось потім підвищувати податки", - заявив Гетманцев.

За словами народного депутата, ініційований Кабінетом міністрів законопроект в частині зміни податків на алкогольну продукцію і пиво не буде введений у дію з 1 січня наступного року і буде ще обговорюватися комітетом.

Нагадаємо, що частка нелегального ринку алкогольної продукції продовжує зростати, а чергове підвищення ставок акцизного податку буде сприяти розвитку цієї негативної тенденції. Так, за оцінками Державної служби статистики України, вже понад 50% обсягу міцного алкоголю на ринку є нелегальним. Таким чином, наміри КМУ підвищити акциз на алкогольну продукцію крім експертів алкогольного ринку розкритикували в Європейській бізнес асоціації.

Як писав УНН раніше, до ТОП-5 надійних українських виробників якісного алкоголю належать лікеро-горілчані компанії, як: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Prime", "Житник") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Економіка